טעימות רומנטיות

שאלה שעלתה היום בקבוצת הפייסבוק המצויינת ספרים? ובעקבותיה טרוניה, בתגובות, שלא כתבתי המלצת ספרים כבר המון זמן הביאו אותי להציץ כאן ולגלות שאכן לא כתבתי המון זמן. להגנתי אומר שבכל פעם שסיימתי ספר אכן התכוונתי לכתוב עליו (וגם על שניים שלושה ספרים שלא הצלחתי לסיים), אבל איכשהו – ונדמה שתבינו אותי – לקרוא הרבה יותר כיף מלכתוב ולכן אחרי כמה דקות של יסורי מצפון המשכתי לספר הבא ושכחתי ממשימת הכתיבה. ועכשיו עומדות בפני שתי אפשרויות  – לחכות שיגמרו כל הספרים בעולם ואז לא תהיה לי ברירה אלא לשבת ולכתוב או להוריד סטנדרטים ובמקום פוסט ארוך ומנומק על ספר אחד או שניים לכתוב פוסט שמרכז התייחסות לכל הספרים הרומנטיים שקראתי בחודשים האחרונים (אחסוך מכם את כל אלו שקראתי לצרכי עבודה). כלומר, אלה שאני זוכרת שקראתי. בלי לינקים, בלי תמונות, הקריאה על אחריותכן. ועכשיו אני אעמיד פנים שכולכן צעקתן – "כן, כן, עדיף פוסט מרוכז. תזרקי כבר עצם שתיים במקום לבלבל לנו את הראש" ונתחיל.

The Others – Ann Bishop

אני פותחת את פוסט ההמלצות עם הסדרה הזו שמונה חמישה ספרים פלוס שני ספרי ספין אוף משום שא. ממש נהניתי ממנה וב. רק אתמול סיימתי את הספר השישי (או הראשון בסדרת הספין אוף אם לדייק) והרשמים עדיין טריים. מכרו לי את הסדרה הזו כסדרה רומנטית. אז כן, יש רומנטיקה, אבל אני חייבת לומר שאחרי חמישה ספרים של משחק מקדים היא הפכה פחות מעניינת מבחינתי וכשהגיבור והגיבורה החליטו, בעשרת או משהו הדפים האחרונים של הספר החמישי, להעביר את היחסים ביניהם לשלב הבא פחות התרגשתי. אהבתי את בניית העולם (עולם בו בני האדם אינם הטורפים הכי מסוכנים אלא כוחות הטבע וחיות קדמוניות שיכולים לשנות צורה לכזו אנושית), אהבתי את אותו מרכיב חמקמק שעדיין לא הצלחתי לתת לו שם (טוב לב? נעימות?) שגרם לי לחבב את הדמויות ואת מערכות היחסים ביניהן, והיה לי נעים להקשיב ולקרוא. היה בינג' מושלם לסדרה הראשונה, טעימה מסדרה אחרת של אותה סופרת (Black Jewels) בה נשברתי בספר הראשון שהיה אלים ביותר (ספגתי את כל סוגי ההתעללות ולא יכולתי יותר בסצינת סירוס מפורטת. מה נהיה?), הפוגה לצרכי החלמה ואתמול כאמור סיימתי את Lake Silence הספר השישה בסדרת האחרים שהוא למעשה ספין אוף שלה. היה כיף, עם דמות ראשית מקסימה בעלת נתונים פיזיים פחות מרשימים שמחלימה מנישואים קשים בעזרת אנשים ויצורים טובים, ואנשים רעים – לרבות הבעל לשעבר – שזוכים לעונשים יצירתיים על רשעות לבם. מתלבטת האם להמשיך לשביעי שכן בביקורות עליו כתוב שיש בו אכזריות ואני יודעת כמה אכזרית בישופ יכולה להיות כשהיא רוצה. נראה.

אז מה היה לנו? פנטזיה, רומנטיקה (בשאיפה), בלי סקס. אפילו לא קצת והרבה חברויות מכל הסוגים.

The Brooklyn Bruisers – Sarina Bowen

מכיוון שהתחלתי בסדרה אחת אמשיך באחרת. לא זוכרת מה גרם לי להקשיב לספר השני בסדרה הזו של סרינה בוואן. יש להניח שהספר Hard Hitter (השני בסדרה) הוצע בזמנו חינם במסגרת המנוי הרומנטי של אודיבל ומשהו בתקציר מצא חן בעיני. אחר כך הקשבתי וקראתי במקביל גם את הספר הרביעי Brooklnair (עכשיו בחינם במנוי הרומנטי). בשלב זה לא המשכתי לבאים, כי כדרכן של סדרות שמתרחשות באותה סביבה אחרי קריאה של חלק שני ורביעי אני כבר יודעת מה קרה בחלקים הראשון והשלישי. אולי פעם כשממש לא יהיה לי מה לקרוא. מדובר ברומנטים רומנטיים מהסוגה הספורטיבית, כשהפעם במרכז העלילה עומדים שחקני קבוצת הוקי קרח. אין חדשנות גדולה מבחינה עלילתית, אבל שני הספרים האלה מציגים דמויות גבריות פגיעות מבלי שהפגיעות הזו גורעת ולו במעט מהסקס אפיל שלהן. בספר הראשון מבין השניים מדובר בגבר שטראומות ילדות מרחיקות אותו מכל קשר חברתי עמוק ובספר השני, כפי ששמו מרמז, במתעשר הייטק שנכווה במערכת יחסים קודמת וחושש להתנסות בכאלה שוב. היה כיף לקרוא.

אז מה היו לנו? רומנטיקה, סקס ובספר השני גם לא מעט טכנו באבל (שאותו נהניתי להשמיע לבנזוג). וגם – חברות נשית אמיצה ודמויות גבריות פגיעות וכובשות.

 Arrogant Devil – R.S.grey (יצא לאחרונה בעברית בהוצאת א(ה)בות בשם "שד יהיר")

בדומה לסדרה הספורטיבית של בוואן גם בעלילת שד יהיר אין הרבה חדש. אישה שנמלטת מנישואים רעים, גבר שהוטעה לחשוב שהיא אינה אלא אשת חברה עשירה שעושה שרירים לבעלה המעריץ ולכן מערים עליה קשיים וזרים שיהפכו להיות קרובים כמשפחה. אלא שאני אוהבת ספרים מסוגת "מאויב לאוהב", במיוחד אם האויב הוא קאבוי מסוקס, והדמויות בספר היו נהדרות ולכן היה מגה כיף. התרגום לעברית (שאותו דגמתי באפליקציית עברית) היה סבבה ורק חבל שהקוראות מחמיצות את ההקראה הבאמת באמת משובחת של Carly Robins שגרמה לי להתאהב במרדית' למן ההברה הראשונה שלה.

אז מה היה לנו? רומנטיקה, סקס, בעל מתעלל וסוף טוב.

Boomerang Bride – Fiona Lowe

לספר הזה הקשבתי מזמן במסגרת המנוי הרומנטי ומאז חיפשתי הזדמנות לכתוב עליו מכיוון שבדומה לספר מעליו אין בו הרבה חידוש בתחום הרומנטי אבל הוא חמוד ממש וההקראה נהדרת (הגיבורה אוסטרלית והנרטורית עושה יופי של עבודה עם איפיון הדמות). הגיבורה שלנו מגיעה לבושה בשמלת הכלולות של סבתא שלה לעיירה אמריקאית כלשהי (יש לי ספרים לקרוא ולכן אני לא טורחת לחזור ולעלעל בספרים בשביל הפרטים הקטנים והלא חשובים כמו איפה לעזאזל ממוקדמת העיירה הזו) בעקבות הבטחה לנישואים עם בחור שהכירה אונליין. מסתבר שההוא היה נוכל והצליח לרוקן את החשבון המשותף ששניהם פתחו מיד כשהחליטו על נישואים. הגיבור שלנו הוא אדריכל מצליח שנמלט מזמן מהעיירה ומחובותיו המשפחתיים והוא נאלץ לחזור עכשיו משום שאחותו חלתה בסרטן השד ומישהו צריך לשמור על המתבגר שלה בזמן שהיא עוברת כריתה וטיפולים. בנוסף לסיפור האהבה המרכזי שנטווה בצורה אמינה ויפה יש לנו גם סיפור אהבה צדדי בין האחות המחלימה ובין מי שעורג לה כבר שנים, מה שמספק עיסוק מעניין ונוגע בדימוי גוף לאחר מחלה.

אז מה היה לנו? רומנטיקה, סקס במידה, סוף מספק ביותר.

Just One Damned Thing After Another – Jodi Taylor

הספר הראשון בסדרת The Chronicles of St. Mary's הסב לי הנאה רבה בימים* שהקשבתי לו. מסעות בזמן, גיבורים נהדרים, בריטיות שנונה ורומנטיקה לא רעה. כדרכן של עלילות מסע בזמן יכולתי להצביע על כמה וכמה חורים בהגיון, אבל בשביל מה? זה מקלקל את ההנאה. אה, ויש פה גם דינוזאורים! משום מה עד כמה שאהבתי לקרוא את הספר הזה לא המשכתי לספר השני ואני חושדת שזה בגלל שברגע שהעלילה הרומנטית הגיעה כדי מיצוי כבר לא כל כך עניין אותי לעקוב אחרי האינטריגות של אותו מוסד שעוסק בחקר העבר בעזרת מכונות זמן.

אז מה היה לנו? מד"ב, רומנטיקה במידה (היא באמת לא העיקר), סקס? נדמה לי, לא לגמרי בטוחה.

The Bride Test – Helen Hong

זוכרים שעפתי על The Kiss Quotient של אותה סופרת? זה הספר השני שלה שעוסק בחיי האהבה של דמות משנה בספר הראשון. יש לי רק מילה אחת בשבילכם, אבל נראה לי שהיא די ממצה. לא! אתן יודעות מה, בואו נעשה את זה בשתי מילים ממש לא!

אז מה היה לנו? קרינג' נוראי. לא שרדתי מעבר ל-1/3 הראשון.

Relentless – Keren Lynch

אם כבר מדבר על ספרים שהם לא, הנה אחד שזכה להיכנס לרשימה הזו וביושר. האשמתי את המקריאה האיומה באודיו ולכן עברתי לקרוא בקינדל. זו לא רק המקריאה (שבאמת עושה עבודה מזעזעת). הדמות הראשית – בחורה שכבר יש לה כוחות קסומים באמצעותם היא יכולה לרפא חיות מתגלה כאוחזת בעוד שלל מורשות ותכונות שהופכות אותה לגיבורה הכי שווה אבר. אז למה אני לא סובלת אותה? אה, כי היא פשוט בלתי נסבלת. סיימתי במאמץ את החלק הראשון ואני מסרבת להמשיך הלאה למרות שאולי שם יתממש איזה שהוא פוטנציאל רומנטי.

רגע, רציתי לומר עוד משהו על הספר הזה שהציק לי תוך כדי קריאתו. התרעת ספוילר למי שלמרות ההזהרה מתכוונת לקרוא: במהלך הספר מגלה הגיבורה שהיא מצד אמה (אל תשאלו על הצד של אבא שלה. גם שם יש משהו) צאצאית של גזע לוחמים שחי לנצח. בני אותו גזע מפסיקים להזדקן בסיום גיל ההתבגרות וכולם נראים לכן כבני 18-20, גם אחרי מאות שנות חיים. הגיבורה שלנו היא בת 16. הגבר שזיווגה לה הסופרת אמנם נראה בן 18 אבל הוא בן כמה מאות שנים. מילא היא מוצאת אותו מעניין ומושך, אבל מה לעזאזל הוא מוצא בה מלבד המובן מאליו? האם הכינוי אשמאי זקן מתאים למי שהוא מבוגר מאוד מבחינה כרונולוגית אבל נראה צעיר?

אז מה היה לנו? יצורים קסומים מעולם לא היו פחות מעניינים.

Tsumiko and the Enslaved Fox – Forthnight

גם בספר הראשון בסדרת האמרנטים יש רומן בן אישה צעירה ובין יצור בן אלפי אם לא עשרות אלפי שנים. אני חייבת להודות שבהתחלה זה קצת הפריע לי, בעיקר משום שהמקריא הנהדר (Travis Baldree) הצמיד אליו קול שהזכיר קצת זקן נרגן. אבל כאשר הדמויות כתובות טוב (מה שאני לא יכולה לומר על אלו בספר הקודם) והיחסים ביניהן נבנים בצורה אמינה (ע"ע עקורה. ושום מילה בעניין) פער הגילאים מפסיק להפריע ובינך לבינך את מתחילה לחשוב "גם אישה בת 80 תהיה צעירה מדי בשבילו, אז מה זה כבר משנה. העיקר שיש חיבור אמיתי". כמו שכתבתי במקום אחר היה לי קשה להחליט לאיזה גיל מיועד הספר – יש בו משהו שמכוון לנוער, אבל גם דברים אחרים שפחות מתאימים. שורה עליו, ובטח בספר השני בסדרה (השלישי אמור לצאת בסוף החודש הזה ואני כבר רכשתי ברכישה מוקדמת), איזו רוח תמימה שאני לא יודעת האם לייחס לגילה של הכותבת (שעליה אין שום מידע. היא כותבת תחת פסבדון) או לתרבות היפנית שבה מתרחשים אירועי הספר. יש שם התבוננות מעניינת מהסוג המוציא מתוך מרחב הנוחות על מגע גוף וקרבה אינטימיים שאינם קשורים לסקס. הסיפורים הרומנטיים עדינים ומחממי לב ולמרות שיש בסדרה הזו משהו קצת בוסרי ממש נהניתי להקשיב לספרים שיצאו עד כה.

אז מה היה לנו? יצורים מיתולוגיים בפנטזיה רומנטית שמתרחשת באווירה יפנית. הרבה התכרבלות, הרבה מגע גופני, אבל לא בהכרח מהסוג הסקסי.

 How to date your Dragon

אם כבר ביצורים קסומים עסקינן הנה המלצה על ספר שהסיבה היחידה שהורדתי אותו חינמית במסגרת המנוי הרומנטי היתה כדי שאוכל לצחוק עליו. ובכן – הבדיחה היתה עלי. אף שלא מדובר ביצירת מופת בהחלט מדובר בספר שכיף להאזין לו. כנלמד משם הספר יש לנו כאן רומן בין דרקון (או ליתר דיוק שיפטר שמשנה צורה מאדם לדרקון ובחזרה) ובין חוקרת מטעם הליגה ליצורים קסומים. הדרקון קצת אהבל (אני חייבת להודות שניסיתי להבין מה לעזאזל היא מוצאת בו מעבר לגזרתו הנאה. את כל 80 שנות חייו הוא העביר בחור שבו הוא מתגורר בבאיו, לואיזיאנה והתפקיד שלו כשריף המקומי באמת לא מאתגר אינטלקטואלית. שוין), החוקרת בעלת חוש הומור מצוין, ויש עלילת מתח חביבה. המשכתי לספר הבא בסדרה, או לפחות ניסיתי. הדפוס של גבר ילדותי וקצת אוויל אבל בנוי לתפארת קצת מיצה את עצמו אצלי. אולי אמשיך אם לא אמצא משהו טוב יותר.

אז מה היה לנו? פנטזיה משעשעת, לא מאוד מתוחכמת, עם סקס קל.

It Seemed Like a Good Idea at the Time Kylie Scott 

מפעם לפעם אמזון מציעה לי ספרים שנדמה לה שאחבב. הספר הזה הוא מסוג הצ'יק ליט המשעשעים. השעשוע קצת קרינג'י (טוב, הרבה). הגיבורה עושה דברים מביכים למות. הרומנטיקה לא מסעירה אבל קיימת והספר עוסק יותר בהחלמה ממערכת יחסית לא טובה ובניית ערך עצמי. נחמד. אפשר לקרוא.

אז מה היה לנו? וואלה, לא זוכרת. מה זה אומר על הספר? רומן עכשווי, מביך במידה, משעשע במידה, רומנטי במידה.

The simple wild

רומן רומנטי עכשווי עם דגש על יחסי אבות-בנות. לא זוכרת למה קניתי. לא מאוד מיוחד, לא מאוד מסעיר או חדשני רומנטית אבל כתוב ממש לא רע ומתרחש באלסקה, אז שווה בדיקה, אם מתחשק לכן.

אז מה היה לנו? רגע, אני צריכה לסכם שוב? מה שכתבתי למעלה. לא זוכרת אם היה סקס. אולי. לא מתכוונת לבדוק.

וכמה קצרצרים על ספרים בעברית שנקראו כולם דיגיטלית בעברית:

אהבה כפולה בטקססליסה קלייפס (כנרת זמורה) זהו החלק הראשון של בסדרה העוסקת בעלילות משפחת טרוויס הטקסנית עליה כתבתי כאן. קשה לי לבחון את הספר בעיניים אובייקטיביות, שכן כמי שקראה את החלק השני (ראה הפוסט שם) ידעתי כבר מה הולך לקרות ומי הגבר שהגיבורה שלנו תבחר בסופו של דבר. מבין ספרי הסדרה זהו אחד הספרים היותר חלשים והוא מכביד בתיאור ארוך של שנות ילדותה והתבגרותה של הגיבורה. העניין מתחיל בערך במחצית הספר (ואולי אפילו קצת אחר כך) ונראה לי שכתיבה שהיתה משלבת את העבר בהווה היתה עושה לספר הזה שירות טוב יותר מאשר כתיבה כרונולוגית. ועדיין – אם לא קראתן אף ספר אחר בסדרה אפשר להתחיל מכאן ולקוות שההוצאה תתרגם גם את השני שהוא המוצלח מכולם לדעתי.

תקלת מלתחה – סמנתה טאוול (בוקטיק) – לא זוכרת כלום מהספר מלבד זה שנהניתי לקרוא אותו (שהרי אם לא הייתי נהנית הייתי מפסיקה באמצע).

להציל את מרגו – איילת סווטיצקי – אני פחות אוהבת דרמות גדולות ברומנטיקה שלי (ומכאן, אני מניחה, הסחף לרומנטיקה פנטסטית והנטישה הקבועה של האנטומיה של גרי באמצע כל עונה, כשהדברים מתחילים להסתבך) ויש לי קושי עם כתיבה של עלילות שמתרחשות בחו"ל, כאשר הסופרת רגליה נטועות בארץ, ועדיין חיבבתי את להציל את מרגו במידה מספקת להגיע לסופו. בתכנית לדגום ספרים נוספים של סווטיצקי. מתי שהוא.

ההימור – קריסטן אשלי (א(ה)בות) – על הספר הראשון של קריסטין אשלי הצוואה פחות עפתי ולא ברור לי למה. הפרמיס היה מעניין, הכל פעל לפי הנוסחה, אבל איכשהו היא פחות פעלה עלי. את ההימור, לעומת זאת, ממש אהבתי למרות ואולי בגלל נוסחאיותו. היה סקסי ורומנטי ביותר.

טוב. יש עוד טון ספרים שהתחלתי ולא סיימתי ואין לי כוח אפילו לנסות להבין למה. חוזרת לקרוא. מקווה שהפעם הבאה לא תהיה שוב בעוד חמישה חודשים.

השורה התחתונה: סליחה על השימוש המוגזם במילה "כיף". לפחות לא השתמשתי במילה "לפנק".

 

* סתם, זה אף פעם לא ימים ברבים. גג יומיים. אם ספר ספר שמע מוצא חן בעיני אני קונה אותו גם בגירסת קינדל כדי לעוף עליו ברגעים בהם אי אפשר להקשיב לספרים. נגיד בארבע בבוקר כשהשינה חומקת והבנזוג ישן.

רוצים לדעת עוד?
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו

מקטלוג הספרים שלנו

פוסטים אחרונים מהבלוג

קטגוריות

בואי ננהל רומן

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *